Édes-savanyú thai csirke ผัดเปรี้ยวหวาน (Pad priew waan)
Hozzávalók:
- 400 gr csirkemell vagy comb
- 3-4 fej fokhagyma
- ananász (friss vagy konzerv)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 uborka
- 1 kápia paprika vagy kalifornia paprika
Szószhoz
- 2 evőkanál ecet
- 2evőkanál osztriga szósz
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál szója szósz
- 2 evőkanál barnacukor
Elkészítése
A szósz hozzávalóit összekeverjük,addig míg a cukor elolvad.
Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát.Adjunk hozzá a zöldségeket és pár percig keverve pirítsuk őket.Végül adjuk hozzá a szószt.
Megjegyzés:
Minnél több színű zöldséget,paprikát teszünk bele,annál mutatósabb az étel.
Lehet beletenni spárgát vagy karfiolt is de azt előtte pár percog forró vizben kell főzni.
Ha tetszett a recept,és szeretnél több thai ételt kipróbálni,csatlakozz a Thai ételek ,receptek csoporthoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: