Egy magyar feleség Ázsiában

Édes-savanyú thai csirke ผัดเปรี้ยวหวาน (Pad priew waan)

Édes-savanyú thai csirke ผัดเปรี้ยวหวาน (Pad priew waan)

 

Hozzávalók:

  • 400 gr csirkemell vagy comb
  • 3-4 fej fokhagyma
  • ananász (friss vagy konzerv)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 uborka
  • 1 kápia paprika vagy kalifornia paprika

Szószhoz

  • 2 evőkanál ecet
  • 2evőkanál osztriga szósz
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál szója szósz
  • 2 evőkanál barnacukor

Elkészítése

A szósz hozzávalóit összekeverjük,addig míg a cukor elolvad.

Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát.Adjunk hozzá a zöldségeket és pár percig keverve pirítsuk őket.Végül adjuk hozzá a szószt.

 

Megjegyzés:

Minnél több színű zöldséget,paprikát teszünk bele,annál mutatósabb az étel.

Lehet beletenni spárgát vagy karfiolt is de azt előtte pár percog forró vizben kell főzni.

Ha tetszett a recept,és szeretnél több thai ételt kipróbálni,csatlakozz a  Thai ételek ,receptek   csoporthoz.


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!