Napraforgó csíra – ültesd magad

 

Sziasztok!

Nekem már szépen kicsírázott 5 nappal az ültetés után már vágható. Estére a napraforgó magokat beáztattam, s másnap a cserépbe ültettem jó sűrűn, s kevés földdel betakartam.

Salátához, pirított tésztához fogom használni illetve fokhagymával, chilivel lepirítom kis olajon és osztriga szószon.

Mire jó a napraforgó csíra?

🌻Magas foszfor és kalcium tartalma fontos a csontoknak, fogaknak, kell a zsírok és szénhidrátok emésztéséhez, szövet- és izomtónushoz, idegrendszerhez,

🌻vastartalma a vörösvértestképzéshez ,

🌻réztartalma a vas felhasználásához szükséges,

🌻jódot tartalmaz, amely a pajzsmirigy-hormon alkotórésze, valamint elengedhetetlen az idegsejtek működéséhez,

🌻magnéziumot tartalmaz az izom- agy-, tüdőszövetek működéséhez,

🌻fehérjetartalma 30%,

🌻kiváló niacin (bőrvitamin) forrás,gyógyhatású tüdőbetegségek, torokkaparás, köhögés, hörghurut, veseproblémáknál, és lázcsillapító hatású,

🌻magas rosttartalma az egészséges bélflórát táplálja, segíti a bélperisztaltikát,

🌻klorofilltartalma segíti a vér oxigénszállítását a sejtekhez,

🌻tisztít, méregtelenít, vízhajtó hatása van,

🌻jótékony hatással van a cukorbetegségre.

Forrás napraforgómag.hu

Tovább a blogra »