Sziasztok!
Nekem már szépen kicsírázott 5 nappal az ültetés után már vágható. Estére a napraforgó magokat beáztattam, s másnap a cserépbe ültettem jó sűrűn, s kevés földdel betakartam.
Salátához, pirított tésztához fogom használni illetve fokhagymával, chilivel lepirítom kis olajon és osztriga szószon.
Mire jó a napraforgó csíra?
🌻Magas foszfor és kalcium tartalma fontos a csontoknak, fogaknak, kell a zsírok és szénhidrátok emésztéséhez, szövet- és izomtónushoz, idegrendszerhez,
🌻vastartalma a vörösvértestképzéshez ,
🌻réztartalma a vas felhasználásához szükséges,
🌻jódot tartalmaz, amely a pajzsmirigy-hormon alkotórésze, valamint elengedhetetlen az idegsejtek működéséhez,
🌻magnéziumot tartalmaz az izom- agy-, tüdőszövetek működéséhez,
🌻fehérjetartalma 30%,
🌻kiváló niacin (bőrvitamin) forrás,gyógyhatású tüdőbetegségek, torokkaparás, köhögés, hörghurut, veseproblémáknál, és lázcsillapító hatású,
🌻magas rosttartalma az egészséges bélflórát táplálja, segíti a bélperisztaltikát,
🌻klorofilltartalma segíti a vér oxigénszállítását a sejtekhez,
🌻tisztít, méregtelenít, vízhajtó hatása van,
🌻jótékony hatással van a cukorbetegségre.
Forrás napraforgómag.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: