Egy magyar feleség Ázsiában

Durián,az istenek gyümölcse

Szép jó reggelt!

Ma gyönyörű napsütéses időnk van és végre hétvége.
Áprilisban és májusban sok gyümölcs érik,köztük legújabb kedvencem a durián.Hogy mennyire utáltam még tavaly márciusáig!Most meg ha rágondolok,összefut a nyál a számban.Tegnap Nipol meg is lepett egy szép érett duriánnal.Hogy milyen is ez a gyümölcs,amit a gyümölcsök királyának hívnak??Isteni íz,amit pokoli szag kísér!Talán ez a legjobb leírás kezdő durián kóstolóknak.
Egyes fajtái gesztenye ízre emlékeztetnek.Kedvencem a kradung és chanee fajta,párom a monthong és kan yao fajtát szereti.


A gyümölcs húsának ára 800és 24000 !!!ft között mozog!
Története több évszázadra nyúlik vissza Thaiföldön,már az Ayutthayai királyság idején is kedvelt gyümölcs volt.
Thaiföld évente 400 ezer tonna durián exportál Kínába ls Hong Kongba.Durián termelésben Thaiföld az első,évi 700 ezer tonna terméssel.

Ha tetszett a bejegyzés ,csatlakozz a Facebook oldalamhoz ,vagy kövess  az Instagram oldalamon is !!!!

Ha Ön is szeretné velem felfedezni Thaiföldet ,érdeklődni és ajánlatot kérni a következő emailcímen lehet : maria.jankovich@gmail.com

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. lewega says:

    A duriánt nem is lehet repülőn szállítani, mert rothadó bűzt áraszt. A sógoromék évekig éltek Indonéziában, és azt mondta, hogy nagyon finom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!