Thai bazsalikomos garnéla ( Pad Gaprao Goong )ผัดกระเพรากุ้ง
Hozzávalók:
500 gramm fagyasztott garnéla
5 szem fokhagyma
5-10 darab thai chili(én általában 10 darabbal készítem 🙂 )
1 pohár (jó maréknyi) thai bazsalikomlevél
1 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj a sütéshez
2 evőkanál halszósz,de ez helyettesíthető sóval ízlés szerint
1 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál világos szója szósz
2 evőkanál víz
Elkészítés:
1. A garnélát,chilit megtisztítjuk.A fokhagymát és chilit apróra vágjuk(ehhez a turmix aprítóját szoktam használni)
2.Az olajat felforrósítjuk és a fokhagymát és chilit megpirítjuk,majd hozzáadjuk a garnélát.
3.Amikor a garnéla megpirult rendesen,hozzáadjuk a cukrot,hal szószt,osztriga és szója szószt.Egy kis vízzel felöntjük.
4.Legvégül pedig hozzáadjuk a thai bazsalikom leveleket.A tűzhelyet lekapcsoljuk és így keverjük a bazsalikomot a garnélához.
Köretnek illatos jázmin rizst és tükörtojást adhatunk hozzá.
Jó étvágyat !! 🙂 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: