Egy magyar feleség Ázsiában

Thai bazsalikomos garnéla ( Pad Gaprao Goong )ผัดกระเพรากุ้ง

Thai bazsalikomos garnéla ( Pad Gaprao Goong )ผัดกระเพรากุ้ง

Hozzávalók:

500 gramm fagyasztott garnéla

5 szem fokhagyma

5-10 darab thai chili(én általában 10 darabbal készítem 🙂 )

1 pohár (jó  maréknyi) thai bazsalikomlevél

1 evőkanál cukor

2 evőkanál olaj a sütéshez

2 evőkanál halszósz,de ez helyettesíthető sóval ízlés szerint

1 evőkanál osztriga szósz

1 evőkanál világos szója szósz

2 evőkanál víz

Elkészítés:

1. A garnélát,chilit megtisztítjuk.A fokhagymát és chilit apróra vágjuk(ehhez a turmix  aprítóját szoktam használni)

2.Az olajat felforrósítjuk és a fokhagymát és chilit megpirítjuk,majd hozzáadjuk a garnélát.

3.Amikor a garnéla megpirult rendesen,hozzáadjuk a cukrot,hal szószt,osztriga és szója szószt.Egy kis vízzel felöntjük.

4.Legvégül pedig hozzáadjuk a thai bazsalikom leveleket.A tűzhelyet lekapcsoljuk és így keverjük a bazsalikomot a garnélához.

Köretnek illatos jázmin rizst és tükörtojást adhatunk hozzá.

Jó étvágyat !! 🙂 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!